• Telefoon +31 850 479 450
 • info@delockerfabriek.nl
 • Nieuweweg 240 6603 BV Wijchen

Wie zijn wij

Icon

Een nieuwe naam met veel kennis en ervaring; dat is De Lockerfabriek. De Lockerfabriek is een 100% Nederlandse producent en specialist op het gebied van lockerinrichtingen. Wij opereren vanuit Wijchen, waar het specialisme onderwijsinrichting gehuisvest is. Onze metalen lockers worden geproduceerd in onze fabriek in Emmen en onze houten lockers komen uit onze fabriek in Hoogeveen.

Elke omgeving, of het nu gaat om een universiteit, kantoor, sportschool of zorginstelling, heeft verschillende specifieke wensen en behoeftes met betrekking tot persoonlijke opslag. Doordat de productie van onze lockers geheel in Nederland plaatsvindt, kunnen wij snel schakelen, goede ondersteuning bieden bij het efficiënt en klantvriendelijk faciliteren van persoonlijke opslag en gericht inspelen op uw wensen en behoeftes. Door onze kwalitatief hoogwaardige producten aan te vullen met een kwalitatief hoogwaardige dienstverlening, hebben wij een passende oplossing voor elke omgeving.

Het op een tijd- en kostenefficiënte manier faciliteren van een veilige en eenvoudige manier om persoonlijke eigendommen op te bergen, is van groot belang. Maar een lockerinrichting hoeft niet alleen functioneel te zijn. Een lockerkast- of wand kan door onder andere het juiste kleur- en materiaalgebruik ook een esthetische meerwaarde zijn voor de omgeving.

Binnen De Lockerfabriek is veel kennis en ervaring aanwezig, welke aangevuld wordt met de kennis en ervaring van onze diverse partners. Of het nu gaat om een cilinderslot of elektronisch lockermanagementsysteem, wij adviseren u graag bij het bepalen van de beste configuratie voor uw omgeving.

VDB groep

Icon

De Lockerfabriek is onderdeel van de VDB groep. Een sterke groep Nederlandse producenten van kantoor-, project- en onderwijsmeubilair. Met meer dan 300 medewerkers, verspreid over productielocaties in Hoogeveen, Emmen, Wijchen en Breda. Naast de Lockerfabriek bestaat de groep uit de volgende bedrijven:

Partners

Icon

EromesMarko is een jonge onderwijsinrichter, voortkomend uit de fusie van twee oude onderwijsinrichters. Een Nederlandse producent die innovatief, duurzaam, dichtbij en betrokken is. Voor alle typen onderwijs hebben ze prachtige oplossingen in producten, concepten en dienstverlening. Met passende en creatieve inrichtingen leveren zij een bijdrage aan de kwaliteit van het onderwijs.

Met EromesMarko werken we onder andere samen op het gebied van lockeroplossingen in het onderwijs.

Vepa heeft zich sinds 1971 ontwikkeld tot één van de meest veelzijdige kantoor- en projectmeubelfabrikanten van Nederland. Vepa speelt in op ontwikkelingen en trends, en laat zich bovenal inspireren door u. Eigentijds, flexibel, sfeervol en efficiënt. Vepa richt zich op zowel kleine als grote organisaties in diverse sectoren: kantoren, zorg, onderwijs, culturele instellingen en meer.

Met Vepa werken we onder andere samen op het gebied van lockeroplossingen in de werkomgeving.

Drentea Office Furniture is fabrikant van kantoor- en projectmeubelen voor de zakelijke markt. Drentea ontwerpt en produceert 100% in Nederland en streeft continu naar een beperking van het gebruik van milieubelastende werkmethoden en middelen. De nieuwste technologieën en een uiterst modern hightech machinepark zorgen voor een zo laag mogelijk energie- en materiaalgebruik.

Met Drentea werken we onder andere samen op het gebied van lockeroplossingen in de werkomgeving.

Nice Price Office heeft een sterke positie opgebouwd binnen de kantoormeubelbranche. Door uitgebreide ervaring en kennis te combineren met een 100% Nederlands product is Nice Price Office de geschikte partner om uw werkplek optimaal vorm te geven.

Met Nice Price Office werken we onder andere samen op het gebied van lockeroplossingen in de werkomgeving.

Green Furniture Circle onderzoekt en realiseert circulaire projecten voor gerenommeerde meubelproducenten. Er wordt gekeken naar het verbeteren van seriematige standaardproductie met als doel om ketens te sluiten, grondstoffen circulair te maken, geen afval te hebben en reststoffen te gebruiken voor nieuwe producten.

De Lockerfabriek is een van de meubelproducenten waar Green Furniture circulaire projecten voor onderzoekt en realiseert.

Vecos biedt als marktleider op het gebied van lockermanagementsystemen veilige en eenvoudig te gebruiken software van topkwaliteit. Door te blijven innoveren verzekert Vecos zich van A-kwaliteit en de beste systemen. Een lockersysteem dat voortdurend meegroeit met de behoeften van de klant en de eindgebruikers.

De lockers van De Lockerfabriek kunnen voorzien worden van het Vecos lockermanagementsysteem.

mypup verzorgt de gehele dienstverlening met betrekking tot het ontvangen en verzenden van (pakket)post naar en van het kantoorgebouw of onderwijsinstelling, ter ondersteuning van de receptie en/of postkamer.

mypup heeft een onbemand, veilig Pick Up Point voor o.a. uitgeven en innemen van apparaten en accessoires (b.v. laptops).

Interieuradvies, ook bij de Lockerfabriek

Icon

Lockers zijn meer dan een veilige plek om persoonlijke en/of waardevolle spullen in op te bergen. De lockers staan meestal op een centrale plek in het gebouw waar mensen elkaar ontmoeten en zijn vaak beeld- en sfeerbepalend.

Lockers zijn goed te gebruiken om huisvesting aan te laten sluiten bij de huisstijl of visie van de omgeving. Lockers zijn niet langer een sta in de weg, het liefst weggestopt in een donker hoekje. Ze worden tegenwoordig juist gebruikt om een omgeving op te leuken en om bijvoorbeeld gewenste looproutes te realiseren.

Opbergen biedt dus niet alleen functionele kansen maar kan ook bijdragen aan een prettige en mooie omgeving.

De interieurstudio is zeer veelzijdig;

 • Met behulp van een ruimteplan wordt gekeken of de gewenste situatie daadwerkelijk te realiseren is en of hiermee voldaan wordt aan de specifieke eisen.
 • Nadat duidelijk is waar de lockers zullen worden geplaatst, worden technische tekeningen gemaakt op basis van waar de stroom- en data-aansluitingen moeten komen.
 • Creatief advies met betrekking tot materiaalgebruik, kleur, visuals en andere opties.
 • Huisvestingsadvies van spaceplanning waarbij huisvesting van ruimtes wordt geadviseerd tot complete turn-key oplossingen waarbij ook de omgeving van de lockers meegenomen wordt, van vloer tot verlichting.

Meedenken, inspireren en faciliteren doet de Lockerfabriek graag en dit komt tot uiting in onze ontwerpen.

Kijk in onze projecten voor een impressie

Duurzaam

Icon

De Lockerfabriek wil voorop lopen op het gebied van duurzaamheid en circulariteit en garandeert de hoogst haalbare duurzaamheidsgraad. Dit is een continu proces waarbij wij ondersteund worden door Green Furniture Circle.

Duurzaam ondernemen zit in onze genen en beslaat het gehele traject van grondstoffen tot en met terugname en recycling van geleverde producten, maar ook een lange levensduur en het proactief zorgdragen voor een beter werkklimaat en een betere maatschappij.

Hieronder enkele belangrijke speerpunten:

 • Alle lockers worden in Nederland geproduceerd waardoor transport tot een minimum beperkt blijft. Een Nederlandse fabrikant bespaart 30-40% CO2-uitstoot t.o.v. producten die vanuit Azië getransporteerd worden, aldus gebleken uit een duurzaamheidsonderzoek van IVAM.
 • Doordat de productie in Nederland plaatsvindt dragen we bij aan de werkgelegenheid.
 • Afval wordt tot een minimum beperkt door hergebruik van reststoffen. Zo worden de reststoffen van lockerkasten bijvoorbeeld gebruikt als grondstoffen voor producten van het merk Zooi  en voor interne recycling waarbij we in het eigen productieproces restmaterialen verwerken en opnieuw gebruiken.
 • De lockers zijn samengesteld uit zo min mogelijk verschillende materialen, waardoor de producten eenvoudig te scheiden zijn en daardoor 100% recyclebaar zijn.
 • De stalen lockerkasten zijn gemaakt van tenminste 30% gerecycled staal. Dit staal is afkomstig van Nederlandse producenten.
 • De poedercoating van de stalen lockerkasten is oplosmiddelvrij.
 • Na gebruik is het staal 100% recyclebaar.
 • De houten topbladen en kasten zijn gemaakt van PEFC- of FSC-gecertificeerd hout afkomstig uit West-Europa.
 • De fabrieken zijn ISO 9001 en ISO 14001 gecertificeerd en werken volgens ISO 26000. Dit geeft u de zekerheid dat we voortdurend hoge eisen stellen aan onze organisatie op het gebied van kwaliteitsmanagement, milieumanagement en maatschappelijk verantwoord ondernemen.
 • De focus van productontwikkeling ligt op een lange levensduur van de lockers en sluitsystemen.
 • Onderzoek naar het gebruik van circulaire grondstoffen.
 • Transport vinden in eigen beheer plaats, waardoor er efficiënt gepland kan worden.
 • De 100% duurzame verpakkingsmaterialen worden na plaatsing van het meubilair retourgenomen en op verantwoorde wijze hergebruikt.

Retourname ten behoeve van hergebruik mogelijk.

Kwaliteit

Icon

Productontwikkeling

De lockers van de Lockerfabriek zijn 100% Nederlands ontwerp, ontwikkeld door onze eigen productontwikkelafdeling. Bij de ontwikkeling is rekening gehouden met onderstaande punten:

 • Zeer stabiel en ‘heavy duty proof’. Onder het motto ‘wat er niet aan zit, kan er ook niet af’ ontbreken aan de lockerkasten alle overbodige ‘toeters en bellen’. Plinten en daken zijn integraal onderdeel van de constructie en zijn daardoor zonder geschikt gereedschap niet te verwijderen. Topbladen op de lage modellen lockers worden met speciale torx schroeven aan het dak bevestigd, waardoor ook deze zonder gereedschap niet te verwijderen zijn.
 • Samengesteld uit zo min mogelijk verschillende materialen, waardoor de producten eenvoudig te scheiden zijn en daardoor 100% recyclebaar zijn.
 • Lange levensduur: Plaatmateriaal van de rompen is minimaal 0,9 mm dik. De lockerdeuren voor de onderwijsomgeving hebben een buitendeur van 2 mm en een binnendeur van 1,25 mm dik plaatstaal. De deuren voor de kantooromgeving zijn van 0,9 mm dik plaatstaal. Materiaaldiktes toegespitst op de gebruiksintensiteit, waardoor metaalmoeheid zelfs na een periode van 15 jaar niet optreedt.

Productie

De lockers van De Lockerfabriek worden geproduceerd in eigen fabrieken in Nederland. Daardoor zijn wij niet afhankelijk van derden en kunnen wij een stabiele kwaliteit en levertijd garanderen. Het productieproces is volledig ISO 9001 en ISO 14001 gecertificeerd. Mogelijke afwijkingen in het productieproces worden tijdig ondervangen door de in het proces ingebouwde controlemomenten. De in het kader van onze ISO procedures opgestelde beheersmaatregelen zorgen ervoor dat mogelijke afwijkingen snel opgelost kunnen worden.

 • ISO 9001 – kwaliteit
 • ISO 14001 – milieu
 • PEFC – duurzaam bosbeheer
 • FSC® – verantwoord bosbeheer
 • Voldoet aan ISO 26000 – Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen
 • ILO – arbeid- en sociale standaarden

Lease

Icon

Uw liquide middelen vrijhouden voor uw kernactiviteit en dus geen investering in één keer. Toch wilt u een stap maken naar nieuwe (elektronische sluitsysteem) lockers. De Lockerfabriek biedt u de mogelijkheid om een lease overeenkomst af te sluiten met een looptijd van minimaal vijf en maximaal tien jaar. Bewust kiezen we voor een kortere looptijd dan de technische levensduur van de lockers.

De Lockerfabriek werkt hiervoor samen met een financiële partner om dit voor u te realiseren. De investering spreiden we over meerdere jaren uit, tegen een van te voren vastgesteld termijnbedrag. Geen indexering maar vanaf dag één weten welke termijnbedragen het betreft. We bieden u de mogelijkheid tot operationele lease: een vorm van huur en verhuur waarbij onze leasepartner de financiële verplichtingen overneemt. De lockers worden door De Lockerfabriek gebruiksklaar bij u opgeleverd. Na uw goedkeuring voor de geleverde configuratie en een werkzaam systeem, start onze partner de verrekening van de termijnbedragen met u op. Graag rekenen wij termijnbedragen voor u uit.