Sublimatie

Met de vele materiaalafwerkingen, kleuren en kleurcombinaties kunnen onze lockers al bijzonder goed worden afgestemd op de uitstraling van iedere ruimte. Maar om een echt gepersonaliseerde lockeropstelling te creëren, wordt er steeds vaker gekozen voor het duurzaam sublimeren van een afbeelding naar keuze op de lockerdeuren. Door iedere deur een deel van de afbeelding te geven vormen alle deuren samen een grote afbeelding over de hele opstelling.

Sublimatie is een bijzondere techniek waarbij iedere afbeelding, foto, patroon in spiegelbeeld wordt afgedrukt op transferpapier met een speciale inkt. Dit papier wordt om de lockerdeuren gevouwen. De deuren gaan vervolgens onder druk de oven in waarbij de inkt in gasvorm de coating binnendringt. Tijdens het afkoelen vormt zich aan het oppervlak een gesloten coating waardoor de afbeelding volledig in het materiaal trekt. Op deze manier zijn de afbeeldingen op de lockerdeuren kras- en slijtvast, kleurecht, bestand tegen atmosferische invloeden en onderhoudsarm. Bovendien is deze innovatieve techniek duurzaam: alle basismaterialen, beschermlagen, coatings en opdrukken voldoen aan de hoogste kwaliteits- en milieunormen.

Afbeeldingen met folie

Een andere manier om lockerdeuren te voorzien van een afbeelding is door ze te voorzien van folie. Deze methode is in tegenstelling tot sublimatie ook toepasbaar op onze houten Stack lockers. Wij werken samen met partners die jarenlange ervaring hebben op dit gebied. Zij maken de afbeeldingen op en werken die uit, zodat er een raster ontstaat met voor iedere deur een afzonderlijke afbeelding.

Naast het aanbrengen van afbeeldingen is het ook mogelijk om nummering door middel van snijfolie aan te laten brengen op de lockers. Ten opzichte van standaard nummering geeft dit vaak een luxere uitstraling en is er de mogelijkheid tot het kiezen van diverse lettertypes en afmetingen.

Patroongebruik

Maak met je lockeropstelling een statement door het gebruik van patronen. Of het nu gaat de kleuren van de deuren in banen, wildverbanden of een accentkleur hier of daar, het geeft iedere opstelling zijn eigen uitstraling.  Ook het door elkaar toepassen van structuurlakken en decors geeft een geheel andere look and feel. Aan de hand van ons kleurenplan geven wij in het voortraject al een beeld van het eindontwerp en inspireren wij je graag.

Lockers saai? Niet met de lockers van de Lockerfabriek.

We bekijken samen met u hoe we onze lockers naadloos in uw interieur kunnen laten passen.

Producteigenschappen

Kenmerken

  • Lockers met een eigentijdse uitstraling
  • Afbeeldingen op zowel houten als stalen lockers
  • Nummering doormiddel van snijfolie
  • Sublimatie afbeeldingen net zo krasvast als poedercoating
  • Kleuren van de deuren in patronen of verbanden

 

Kleuren en decors

Decoren

Stack kleurkaart

Epoxy en lak

Bricks kleurkaart

Stow kleurkaart

Productbladen

a fair furniture company